Határsértők

2022.07.14. 13:35

Kilenc külföldit zsúfolt személyautójába a Bácsbokodnál elfogott embercsempész

Bácsbokodnál állították meg csütörtökön azt a személyautót, amibe 9 határsértőt zsúfolt az embercsempész, hogy segítse a migránsok Nyugat-Európába jutását.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség járőrei 2022. július 14-én 10 óra 50 perckor Bácsbokod térségében egy külföldi rendszámú személyautót ellenőriztek, amelyet egy bolgár férfi vezetett – írja a police.hu. A kocsiban a sofőrön kívül 9 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A 40 éves bolgár állampolgárt előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában