Bűncselekmények

2022.07.22. 07:59

Elektromos vezetékeket és gázpalackot is lopott a miklósi tolvaj

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói beazonosították és kihallgatták a férfit, aki 2,5 hónap alatt 7 vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett a településen.

baon.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség közlése szerint sorban érkeztek a bejelentések lopásokról a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságra idén május elejétől kezdődően, melyek elkövetési körülményei nagyon hasonlítottak egymásra. A nyomozók sejtették, hogy ugyanazzal az elkövetővel van dolguk, és ez később be is igazolódott.  

Gyanújuk szerint a lopásokért egy 23 éves helyi férfi a felelős, aki több családi ház udvarára is bement, majd hol a verandáról, hol pedig a melléképületben szedte össze zsákmányát: gyerek quadot, elektromos kerékpárt, robogót és gázpalackot. 

Egyik esetben egy udvarban parkoló kocsit rámolt ki, amiből elektromos kézi szerszámokat, akkumulátorokat és elektromos vezetékeket vitt el több mint fél millió forint értékben. 

A tolvaj egy üzemi területre is bejutott – a kerítést átvágva – ahol réz vezetékekre, kábelekre és transzformátorokra tett szert.

A férfihez adatgyűjtés és tanúkihallgatások útján jutottak el a rendőrök, aki kihallgatásán beismerte bűnösségét. A tolvajnak 7 lopásért is felelnie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában