Baleset

2022.06.23. 16:50

Két balesetben összesen hat autó ütközött az M5-ösön, Kiskunfélegyházánál

Hat autó ütközött és ketten sérültek meg két balesetben egymástól nem messze, az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál, ahol az első karambolt egy embercsempész okozta.

Baon.hu/ Donka Ferenc

Fotó: Donka Ferenc

Frissítés (19:25):

Az első baleset a sztráda Budapest felé vezető oldalán a 108-as kilométernél történt, ahol két autó ütközött. A rendőrségi tájékoztatás során kiderült, egy embercsempész okozott utoléréses balesetet. A gépkocsiban ülő hét migráns a helyszínről elmenekült, őket rendőrségi helikopterrel is keresik. A rendőrök itt még be sem fejezték a helyszínelést, amikor néhány kilométerrel arrébb négy autó ütközött, közülük az egyik a tetejére borult, ebben kettő személy sérült meg. A két baleset miatt teljesen lezárták az M5-ös érintett szakaszát, ami miatt hatalmas sor torlódott fel. A helyszínre érkező rendőrök, mentők, tűzoltók is csak nagyon nehezen tudták megközelíteni a helyszínt, mert az álló járművek minden sávot elfoglaltak.

Frissítés (18:09):

Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: három személyautó és egy kisbusz ütközött össze az autópálya 112-es kilométerénél. A balesetben ketten könnyebben megsérültek, hozzájuk mentőt hívtak.

A rendőrség a police.hu-n később azt közölte, hogy az utoléréses balesetet okozó sofőr a gyanú szerint illegális migránsokat szállított. Az ütközést követően a magyar rendszámú autóból heten szálltak ki, és elmenekültek a helyszínről. A járőrök kiérkezésekor az autóban már csak a vezető ült. A határsértőket helikopterrel keresik.

A sofőr ellen – aki a gyanú szerint a migránsoknak segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak – embercsempészés bűntett gyanúja miatt eljárást indítanak. A 48 éves, magyar állampolgárságú, budapesti férfit előállítják, őrizetbe veszik, és a kihallgatása után kezdeményezik a letartóztatását.

Korábban írtuk:

Négy személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 112-es kilométere közelében, Kiskunfélegyháza térségében, a főváros felé vezető oldalon. A műszaki mentést a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók végzik, de a balesethez riasztották a szentesi hivatásos tűzoltókat is. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. A munkálatok idejére az utat a balesetnél lezárták – írja a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában