Kék hírek

2022.06.06. 17:37

A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy embercsempészt elfogtak és több mint tíz külföldit feltartóztattak

A Bács-Kiskun megyei rendőrök hétfőn 12 külföldit feltartóztattak, majd egy embercsempészt is elfogtak, aki négy illegális migránst szállított.

baon.hu

Az autóban négy külföldi utazott. Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások hétfőn 7 óra 20 perckor Balotaszállás térségében 12 külföldit tartóztattak fel. A magukat szír és bangladesi állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére – írja a police.hu.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A kiskunhalasi rendőrök szintén hétfőn 16 óra 10 perckor Kiskunmajsa közigazgatási területén egy autót ellenőriztek, amelyet egy német férfi vezetett. A kocsiban a sofőrön kívül 4 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – közölte a rendőrség.

A közleményből kiderül, hogy a gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A német állampolgárt előállították, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában