Bűncselekmény

2022.05.18. 08:25

Vádat emeltek a Halason elfogott fiatalkorú embercsempész és társa ellen

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú vádlott és társa ellen, akik ismeretlen személy megbízásából arra vállalkoztak, hogy 11 szír migránsnak segítséget nyújtanak a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába jutásban. Megbízójuk utasítása szerint a találkozási ponton felvették a migránsokat a bérelt mikrobuszba, azonban a rendőrök Kiskunhalason tetten érték őket.

baon.hu

Tizenegy migránst szállították a kisbuszban Fotó: Magyarország Ügyészsége

Dr. Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvívője elmondta, a Budapesten élő, román állampolgárságú férfi és fiatalkorú társa – az ügy vádlottjai – egy bérelt mikrobusszal a szerb-magyar államhatár közelébe mentek azért, hogy a Magyarországra meg nem engedett módon belépő külföldi személyeket felvegyék, majd tovább szállítsák úticéljuk, Ausztria felé. A találkozó helyszínének pontos GPS koordinátáit ismeretlen megbízójuk a felnőtt vádlott mobiltelefonjára küldte el.

A megadott felvételi ponton a 11 szír migráns beszállt a kisbuszba és a vádlottak mögött kialakított üléseken foglaltak helyet.

A járművet a felnőttkorú elkövető vezette, míg fiatalkorú társa közvetlen mellette utazott. Elindulásuk után röviddel a mikrobuszt a Kiskunhalasi rendőrök, a késő esti órákban ellenőrzés alá vonták és az embercsempészeket elfogták.

Az ügyészség a két elkövetőt több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a felnőttkorú elkövető Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozza. A vádlottak letartóztatásban várják, hogy bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság döntsön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában