Határvédelem

2022.05.25. 07:48

Több mint száz határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 562 határsértőt tartóztattak fel és 374 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Fotó: police.hu/illusztráció

Fotó: police.hu/illusztráció

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 123 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Balotaszállás, Kisszállás, Bácsbokod, Baja és Dunafalva, Kelebia, Tompa közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 406 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Kiszombor, Öttömös, Magyarcsanád, Nagylak, Üllés, Kübekháza és Ruzsa közigazgatási területén.

Kulcs 7, Győrben összesen 12, Tata külterületén összesen 5, Inárcson és Szigetszentmiklóson 9 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, szomáliai, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 25 esetben összesen 374 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 8 esetben 81 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 17 esetben 293 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt nem fogtak el senkit, embercsempészés miatt 10, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában