Bűnügy

2022.05.26. 11:17

Részegen ment kocsit lopni a majsai tolvaj, letarolta a kertet, a rendőrök ébresztették

Őrizetbe vettek egy 36 éves kiskunmajsai férfit, aki kocsit akart lopni az egyik udvarból, de nem tudott vele kijutni, így végül a járműben hajtotta álomra a fejét.

baon.hu

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Kiskunmajsai otthonában tévézett egy 69 éves asszony idén május 10-és este, amikor egy autó felbőgő motorjának hangjára lett figyelmes – közölte a rendőrség. A nő az ablakhoz sietett, hogy ellenőrizze az udvarban parkoló kocsiját, azonban azt nem látta. Ijedtségében a telefonjáért sietett, hogy segítséget kérjen gyerekeitől. Végül fia értesítette a járőröket, akik pár perc elteltével ki is értek a helyszínre. Mindenki meglepetésére a kertben találták az asszony autóját, benne egy alvó férfivel, aki feltehetően a sok sikertelen tolatási kísérletben fáradt el. Ugyanis kiderült, hogy a kocsitolvaj olyan részeg volt, hogy a hosszas próbálkozás ellenére sem tudott kijutni az udvarról. A manőverezések során kidöntött egy oszlopot, áthajtott a virágos kerten, majd fel a sziklakertre, ahol több kaspót is összetört, átment egy kertigépen, végül pedig ráhajtott a kukákra, melyeken fennakadt az autó. 

A járműben és az udvarban is jelentős, több mint 300 ezer forint kárt okozott az ügyetlen tolvaj.

A közleményből kiderült, hogy a nyomozás során arra is fény derült, hogy a 36 éves férfi korábban már két alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket 37 éves testvérével közösen. A duó fiatalabbik tagját a Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozói a szerdai napon őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele és a lopások miatt. A férfinek kezdeményezték letartóztatását, rokona jelenleg szabadlábon védekezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában