Illegális bevándorlás

2022.05.28. 08:30

Közel százhúsz határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 493 határsértőt tartóztattak fel és 410 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu/illusztráció

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 118 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Tompa, Mélykút, Balotaszállás, Soltvadkert, Budzsák, Kiskunhalas, Vaskút, Kelebia és Katymár közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 24 esetben, összesen 350 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza, Kiszombor, Öttömös, Tiszasziget, Kiszombor, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Fejér megyében, Bicske területén a rendőrök 10 illegális migránst fogtak el. Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Győr és Fertőszentmiklós területén 4 határsértőt tartóztattak fel. Tolna megyében, Fadd területén a rendőrök 10 illegális migránst fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, szomáliai, iraki, tunéziai, koszovói, marokkói, pakisztáni, és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 8 esetben Bács-Kiskun, és 22 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 410 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 6 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában