Határsértők

2022.03.15. 18:07

Kompra szálltak a migránsok, de a dunafalvai polgárőröknek köszönhetően csak a túlpartig jutottak

Jegyet váltottak a kompra a migránsok Mohácson, de a túlparton már a rendőrök várták őket.

Horváth Péter

A Dunafalva Polgárőr Egyesület járőrei lettek figyelmesek az idegenekre Fotó: Beküldött fotó

Összehangolt 12 órás szolgálatot látott el a Dunafalva Polgárőr Egyesület a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltséggel vasárnap. A reggeli órákban a polgárőrség járőrei, Újvári Csabáné és Kovács József két idegenekre lettek figyelmesek a mohácsi komp kikötőben, amint jegyet váltanak a kompra. A férfiak felszólításra sem álltak meg, és felszálltak az átkelőhajóra. A polgárőrök értesítették a Mohácsi Vízirendészeti Őrs ügyeletét, így a két ismeretlent már a rendőrök várták a túlparton. Az igazoltatás során kiderült, hogy a migránsok semmilyen okmánnyal nem rendelkeznek és jogszerűtlenül tartózkodnak hazánk területén.

 

A közös szolgálat esti órái sem teltek eseménytelenül: négy idegent tartóztatott fel Rácz Imre polgárőr és járőrtársa Dunafalva határában, a Papp-fejszés erdőnél. A migránsok nem akarták igazolni magukat. Lemle Zoltán egyesületi elnök vezette a helyszínre a határrendészeket, majd a polgárőrök átadták a rendőrségnek az illegális határsértőket. Lemle Zoltán méltatta a rendőrséggel összehangolt munka sikerességét és példaképül állította az akcióban résztvevő polgárőröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában