Vádemelés

2022.03.16. 08:31

Betört egy tanyára, de lopás helyett úgy lerészegedett, hogy elaludt a helyszínen a majsai férfi

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy kiskunmajsai tanyába betörve előbb gondosan összekészítette a kiszemelt holmikat, majd megivott egy üveg whiskeyt, de úgy berúgott, hogy a helyszínen elaludt.

Hraskó István

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a kiskunmajsai férfi – az ügy vádlottja – egy korábbi börtönbüntetéséből feltételesen szabadulva, tavaly július 14-én a déli órákban bement egy kiskunmajsai bekerített tanyára és az ablakot betörve a lakóépületbe is bejutott. A házban szeszes italokat, kozmetikai termékeket és kávét készített össze egy táskába, de az ott talált 10 ezer forintos bankjegyet is zsebre tette. Ezután talált egy üveg whiskeyt, amit ott a helyszínen el is fogyasztott. Ettől azonban olyan erősen lerészegedett, hogy ott helyben elaludt. A hazaérkező sértett talált rá.

A férfinak amiatt is felelnie kell, mert korábbi szállásadóját is meglopta. 

Miután az idős asszony tavaly augusztusban kiköltöztette a férfit, még négy alkalommal ment vissza a sértett távollétében a házba, és ékszereket, karórát, hallókészüléket, valamint készpénzt vitt magával, összesen mintegy 240 ezer forint értékben. Mindkét sértett a kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be a nyomozás során.

 


A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a többszörös, különös visszaesőnek számító férfit kétrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy feltételes kedvezménnyel sem szabadulhat, és korábbi büntetése hátralévő részét is le kell utólag ülnie. A férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában