Galériával

2022.02.08. 12:59

Kigyulladt egy nádas Soltvadkertnél, az élménypark és a kilátó is veszélybe került

A lángok közel húsz hektáron pusztítottak.

Pozsgai Ákos

Több hektáron kapott lángra a nádas. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Frissítés (16:47)

Kigyulladt a nádas kedden a Bács-Kiskun megyei Soltvadkert határában a helyi tó körül. A lángok közel húsz hektáron pusztítottak, javarészt nádas, száraz aljnövényzet és a fás bokros részek égtek. Néhol a lángok több méter magasra is felcsaptak. 

A soltvadkerti önkormányzati, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó egységek, több mint húsz tűzoltója vízsugarak, kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével dolgozott a lángok megfékezésén a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett.

A tűzoltóknak sikerült megakadályozni, hogy közelben lévő élményparkra, valamint a közeli nyaralókra és kilátóra is átterjedjenek a lángok. Az erős szél nagyban nehezítette a tűzoltók munkáját – közölte Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a baon.hu-val.

 

Frissítés: (16:22):

Több, mint tizenöt hektáron égett a nádas Soltvadkert külterületén, a Tavirózsa utcában. A tűz nyaralóházakat és egy kalandparkot is veszélyeztetett. A kiérkező kiskunhalasi és kiskőrösi hivatásos, valamint a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a tüzet.

 

Frissítés (14:18):

Több, mint tizenöt hektáron ég a nádas Soltvadkert külterületén, a Tavirózsa utca mellett. A kiérkező kiskunhalasi és kiskőrösi hivatásos, valamint a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megfékezték a lángok továbbterjedését. Az egységek folytatják az oltást.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Fotó: Pozsgai Ákos

Korábban írtuk:

Több hektáron ég a nádas Soltvadkert külterületén. A tűz veszélyeztet egy kalandparkot is. A helyszínre kiérkező kiskunhalasi és kiskőrösi hivatásos, valamint a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók több oldalról oltják a lángokat – közölte a katasztrófavádelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában