Vádemelés

2022.01.19. 09:55

Zebrán ütötték el a gyalogost Baján, aki később belehalt sérüléseibe

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki tavaly januárban Baján autójával elütött egy zebrán átkelő férfit. A sértett a baleset miatt két hónappal később a kórházban meghalt.

Hraskó István

A baleset 2021. január 13-án reggel Baján, a Szegedi úton történt, aznap az időjárás derült volt, jó látási viszonyok uralkodtak, az aszfaltozott úttest száraz volt, és nagy volt a forgalom.

A Szegedi úton haladó vádlott autójával túl gyorsan és figyelmetlenül közelített meg egy zebrát, amelyen éppen át akart menni egy gyalogos. 

Az autó mintegy 46-50 km/h sebességgel ment neki, az férfi az ütközés miatt az úttestre esett. Kórházba szállították, de a folyamatos orvos kezelés ellenére mintegy két hónappal később belehalt a sérüléseibe.

– A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, a gyalogos-átkelőhelyet pedig a jármű vezetőjének csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjon állni - mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője.

A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és végrehajtandó fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában