Vádemelési javaslat

2022.01.08. 08:13

Nekiment a vonatnak a figyelmetlen jánoshalmi sofőr Kunfehértónál

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak a figyelmetlen sofőr ellen.

baon.hu

A gépkocsivezető figyelmen kívül hagyta a jelzőtáblákat

Forrás: police.hu

A rendőrség közlése szerint tavaly október 8-án késő délelőtt egy 36 éves jánoshalmi férfi elautózott a Kunfehértó külterületén élő barátjához, akitől kölcsönkért egy utánfutót. Azt a kocsija mögé kapcsolta, majd hazaindult a járműszerelvénnyel. 

Vezetés közben azonban egy majdnem végzetes következménnyel járó hibát vétett: figyelmetlenül hajtott rá az útját keresztező vasúti sínre, ezért összeütközött az ott közlekedő menetrend szerinti személyvonattal. 

A baleset azért következett be, mert a gépkocsivezető könnyelműen figyelmen kívül hagyta a kihelyezett „Egyvágányú vasúti átjáró kezdete”, valamint az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblákat.

A gondatlan sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a vonaton utazók közül senki nem sérült meg.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az autó vezetőjét vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetése miatt kihallgatták. Az ügy vizsgálata befejeződött, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Forrás: police.hu

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ szabályai szerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A vasúti átjárón történő áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek. 

Azaz a vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha ott „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van. 

Biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában