Katasztrófavédelem

2022.01.30. 08:38

Meghalt egy ember az apostagi háztűzben

Szombaton este negyed nyolc után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Apostagon, a Búzavirág utcában kigyulladt egy Duna-parti faszerkezetű nyaraló, a tulajdonosa pedig nem jött ki az épületből.

baon.hu

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, nyaralónak használt lakóépület égett szombaton, Apostagon. Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak a lángok megfékezésén.

Három járművel tizenkét tűzoltó vonult a teljes terjedelmében égő negyven négyzetméteres nyaralóhoz. A tűzben két gázpalack is felrobbant. A tűzoltók ötven percig küzdöttek a lángokkal, majd a romok átvizsgálása közben egy holttestet találtak.

A katasztrófavédelem vizsgálja, hogy pontosan mikor, hol és miért keletkezett a tűz. — A hasonló esetek elkerülése érdekében javasolt füstérzékelőt vásárolni otthonra, amit a szoba közepén a plafonra kell felszerelni — hangsúlyozta Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvívője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában