Vádemelés

2022.01.31. 08:43

Leemelte a kaput és szüleire támadt a kiskunhalasi férfi

Kapcsolati erőszak bűntette mellett garázdaság és rongálás miatt vádat emelt egy kiskunhalasi férfival szemben, aki éjjel, ittasan hazatérve, a kaput leemelve családtagjaira rontott, ütlegelte, rugdosta és függönykarnissal bántalmazta őket.

Hraskó István

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a kiskunhalasi férfi  2021 tavaszán családjával a szülei házába költözött, italozó élet módja miatt gyakran került konfliktusba velük és az élettársával. Tavaly júniusban egy éjszaka ismét ittasan tért haza és családtagjait szidalmazva, az udvarba köveket bedobálva hangosan követelte, hogy engedjék be az ingatlanba. Mivel ittassága és agresszivitása miatt ezt nem tették meg, a kaput leemelve berontott az udvarba. Ott dulakodni kezdett a házból kilépő anyjával és az élettársával. Anyját a falhoz lökte és a fejét kétszer a falnak ütötte. Ezután kifelé indult, utána lépő apját függönykarnissal kétszer fejbe vágta, míg a férje segítségére siető anyját a földre lökte, belerúgott és a fején is megütötte. Az anyának nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos sérülései keletkeztek.

Mivel időközben az apja rendőrt hívott, a vádlott egy kődarabbal behorpasztotta az apja utcán parkoló autóját, majd elmenekült. A nyomozás során kiderült, hogy a vádlott három nappal korábban szülei házában ittasan bántalmazta élettársát, akinek emiatt a szemöldöke felrepedt.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a férfit kapcsolati erőszak bűntette mellett garázdaság és rongálás vétségével is vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetései utólagos végrehajtását is rendelje el. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában