Kék hírek

2021.12.19. 10:28

Százhat határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 219 határsértőt tartóztattak fel és 168 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 106 határsértőt tartóztattak fel Mátélelke, Bácsbokod, Petőfiszállás, Bácsborsód, Homorúd, Tompa, Hercegszántó és Kelebia közigazgatási területén — közölte a rendőrség.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 97 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kiszombor, Üllés, Ásotthalom és Öttömös közigazgatási területén. Fejér megyében Székesfehérvár közigazgatási területén 9, Győr-Moson-Sopron megyében Győr belterületén 1, Vas megyében Kőszeg külterületén 6 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, pakisztáni, afgán, szír, szomáliai, tunéziai, gambiai, koszovói, bangladesi és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 1 esetben Bács-Kiskun, 7 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 168 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában