Kék hír

2021.12.10. 08:07

Negyvenöt határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtökön összesen 254 határsértőt tartóztattak fel és 83 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Tompa, Dávod, Rém, Gara, Kiskunfélegyháza, Homorúd, Katymár és Mohács-Sárhát közigazgatási területén — írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben összesen 138 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Röszke Ásotthalom, Kiszombor, Szatymaz, Mórahalom, Ruzsa, Kübekháza és Szeged  közigazgatási területén.

Fejér megyében 1 esetben 12 határsértőt tartóztattak fel Bodajk külterületén. Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 1 határsértőt tartóztattak fel Lébény belterületén. Pest megyében 2 esetben 20 határsértőt tartóztattak fel Inárcs külterületén.

Vas megyében 4 esetben 38 határsértőt tartóztattak fel Szombathely, Ólmod, Körmend és Horvátzsidány közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, bangladesi, török, tunéziai, líbiai, indiai és marokkói    állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az elmúlt 24 órában 8 esetben összesen 83 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben:  Bács-Kiskun megyében 5 esetben 54 főt, míg Csongrád-Csanád megyében 3 esetben 29 főt.

 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 7 esetben embercsempészés, 1 esetbegn pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában