Vádemelés

2021.12.21. 15:21

Ittasan halálra gázolt egy kerékpárost, majd továbbhajtott a kiskőrösi férfi

A cserbenhagyó 42 éves férfi ügyében befejezték a vizsgálatot a rendőrök, és vádemelést javasolnak.

baon.hu

A cserbenhagyót még a baleset éjszakáján elfogták a rendőrök

Forrás: Pozsgai Ákos / archív felvétel

Fotó:

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly január 20-án este elütöttek egy kerékpárost Kiskőrös belterületén. Az áldozatra egy árokban találtak rá az arra sétáló fiatalok, azonban már nem tudtak rajta segíteni, mivel a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. A baleset másik résztvevőjét nem találták a helyszínen a rendőrök, ezért keresni kezdték. A cserbenhagyót még akkor éjszaka elfogták és őrizetbe vették.

Kiderült, hogy a járműben a sofőrön kívül másik három ember is utazott, akiket tanúként hallgattak ki az egyenruhások. Az utasok elmondták, hogy egyikük tanyáján szórakoztak, amikor elfogyott az italuk, ezért utánpótlásért indultak. Az útnak egy zöld Ladával vágtak neki, amit a társaság 42 éves tagja vezetett. Hazafelé egy kocsmában is megálltak italozni. Amikor tovább indultak, a sofőr egy kerékpáros előzésébe kezdett, aki az út mellett tekert.

 Azonban a manőver során a jármű vezetője nem tartott kellő oldaltávolságot, és elütötte a biciklist. 

Az ütközés hatására a jármű szélvédője pókhálósra tört, de a sofőr nem állt meg, inkább nagy sebességgel továbbhajtott. Amikor visszaértek a tanyára, a férfi segítséget kért a jármű elrejtésében két cimborájától, akik segíteni is akartak a barátjuknak. Azonban nem jártak sikerrel, ugyanis a rendőrök megállították őket. 

A nyomozás során szakértők kerültek bevonásra. A rendőrség közlése szerint bebizonyosodott, hogy a 42 éves cserbenhagyó és 34 éves ismerőse – aki a jármű elrejtésén dolgozott – ittasan vezettek, ezért mindkettőjükkel szemben ittas járművezetés vétség miatt folytattak eljárást.  A balesetező sofőrnek ezen kívül segítségnyújtás elmulasztása vétség, és járművezetés tiltott átengedése miatt is felelnie kell. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában