Kegyetlenség

2021.12.17. 09:01

Brutálisan megverte, majd zaklatta volt barátnőjét egy kiskunhalasi férfi

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki május 2-án Kiskunhalason brutálisan megverte a volt barátnőjét, utána pedig hónapokon keresztül telefonon és személyesen zaklatta, fenyegette.

Hraskó István

A büntetett előéletű vádlott 2021. május 2-án délután egy kiskunhalasi utcán szóváltásba keveredett a volt barátnőjével. Ennek során a férfi a falhoz vágta a sértettet, többször felpofozta, majd a hajánál fogva többször, nagy erővel beleverte a fejét a falba.

A sértett összeesett, térdre rogyott, amikor a vádlott a gyomrába térdelt, majd ökölbe szorított kézzel arcon ütötte. 

A bántalmazás miatt a volt barátnő olyan súlyos, elmozdulással járó arccsonttörést szenvedett, amit műteni kellett.

A brutális verés után az erőszakos természetű férfi folyamatosan telefonon hívogatta a sértettet, SMS üzeneteket küldött neki, továbbá személyesen is zaklatta a sértettet a lakóhelyén. 

A zaklatások során többször megfenyegette az őt elutasító sértettet. Közölte vele, hogy újra kórházba fogja juttatni, illetve késsel fogja bántalmazni.

 A sértett segítséget kért, ami miatt a vádlottal szemben távoltartást rendeltek el. Ennek hatálya alatt, 2021. szeptember közepétől azonban ismét hívogatni kezdte telefonon a sértettet, illetve üzeneteket küldött neki, amelyekben bántalmazással és öléssel fenyegette.

A távoltartás alatt álló vádlottat az ügyészség súlyos testi sértés bűntettével és zaklatás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

 A vádlott a bűncselekményeket egy korábbi súlyos testi sértés miatt jogerősen kiszabott felfüggesztett börtön próbaideje alatt követte el, ezért ennek végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában