Tiszakécske

2021.11.16. 13:42

Rágyújtotta a házat volt élettársára és annak barátnőjére

Jogerősen tizenegy és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a tiszakécskei nőt, aki 2019 őszén rágyújtotta a házat korábbi élettársára és annak új párjára.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A bíróság a jelenleg 44 esztendős vádlottat, K. Gy.-t különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek.

A nő tíz évig élt élettársi viszonyban egy férfivel – a későbbi sértettel – a közös családi házukban. Kapcsolatuk 2013-van megszakadt, a vádlott ezután külföldön dolgozott prostituáltként, és időnként kábítószert is fogyasztott. 2019 júliusában végleg hazatért Magyarországra, ekkorra a férfi már egy másik nővel élt együtt. Befogadták a vádlottat, a nő mégis úgy érezte, hogy ki akarják semmizni, a lakását el akarják venni.

A nő a bűncselekmény előtti napokban kábító hatású anyagot fogyasztott, egyre zavartabbá vált, belső hangokat hallott, hangulatingadozásai voltak, kialvatlanságra panaszkodott. 2019 szeptember 14-én azt hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll.

Késő este papírzsebkendő-darabokat égetett el, mert szellemek jelenlétét érezte, ezért levetette a szoba falán található tükröt is. Éjszaka meggyújtotta a kisszobában és a nappalijában lévő függönyöket, valamint a kanapét, majd egy korábban összepakolt bőrönddel elhagyta a házat. A Tiszakécskei Rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat a sértettekre.

Hajnali három körül a férfi a tűzre ébredt, felkeltette élettársát, és az utcára menekültek, de rövidesen visszatértek a házba, hogy kimentsék a vádlottat is, mivel nem tudták, hogy már korábban elhagyta az épületet. Mindkét sértett nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. A tűz következtében a ház lakhatatlanná vált.

K. Gy. azt mondta, a történtek előtt szellemeket látott, hangokat hallott, ezért gyújtotta föl a házat. A nő tettét megbánta, és a sértettektől bocsánatot kért.

A Kecskeméti Törvényszék korábban tíz év fegyházat szabott ki a vádlottra, a táblabíróság most ezt a büntetést emelte meg tizenegy és fél évre. Joó Attila tanácsvezető bíró a döntés indoklásakor azt mondta, az elsőfokon kiszabott, a törvényi minimumnak megfelelő büntetés túlzottan enyhe volt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában