Kecskemét

2021.11.19. 10:02

Először felajánlkozott az idős férfiaknak, majd kifosztotta őket

2020 szeptemberében két héten belül két idős, nehezen mozgó férfit fosztott ki egy nő Kecskeméten, most vádat emeltek ellene.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a büntetett előéletű nőnek az volt a módszere, hogy idősebb, rossz egészségi állapotú, szemmel láthatóan nehezen mozgó férfiakat szólított le az utcán, majd megszerezte az értékeiket.

Első alkalommal tavaly szeptember 11-én este a kecskeméti vasútállomás közelében szemelt ki egy padon ülő idős férfit. Odaült mellé és megkérdezte tőle, hogy „kell-e neki nő”.

Felkínálkozott, hogy pénzért szexuális szolgáltatást nyújt, a férfi azonban visszautasította és elindult a pályaudvar felé. Ekkor a vádlott felajánlotta neki, hogy segít vinni a szatyrát, amit a sértett elfogadott. A vádlott a szatyorral együtt hirtelen elfutott, az idős férfi az egészségi állapota miatt pedig nem tudott utána sietni, de értesítette a rendőrséget. A sértett szatyrában a férfi bicskája, pénze, kabátja és az iratai voltak mintegy 18 ezer forint értékben. A kár nem térült meg.

A vádlott tavaly szeptember 24-én délelőtt egy másik kifosztást is elkövetett. Ekkor a kecskeméti nagyposta közelében kezdett követni egy idős és nehezen mozgó férfit, közben pénzt és kenyeret kért tőle.

A sértett nem adott neki semmit, hanem megpróbált a lakása felé sietni. Egy óvatlan pillanatban azonban a vádlott kikapta a férfi nadrágzsebéből a pénztárcáját, amiből kivett 1500 forintot.

A nő a férfi kezében lévő nejlonszatyrot is elszakította, a földre eső kenyeret felkapta és elmenekült. A sértett értesítette a rendőröket.

A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat a járási ügyészség 2 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a fegyházbüntetésből ne legyen feltételes szabadságra bocsátható. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában