Vádemelés

2021.11.03. 08:31

Bűnözők kivégzésével fenyegetőzött egy bajai férfi

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki júniusban Baján ittas állapotban felhívta a Terrorelhárítási Központ ügyeletét és azzal fenyegetőzött, hogy fegyvereket fog beszerezni és bűnözőket fog megölni.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a bajai férfi idén június 20-án ittas állapotban felhívta a Terrorelhárítási Központ ügyeletét mobiltelefonról.

– A több mint ötperces hívás során a vádlott olyan kijelentéseket tett, amelyekkel valótlanul közveszéllyel járó események bekövetkezésével fenyegetett. Az ügyeletes diszpécserrel egyebek mellett közölte, hogy pénzért fegyvereket fog beszerezni és azokkal kivégzéseket fog rendezni. Azzal fenyegetőzött, hogy drogfogyasztókat és más bűnözőket fog „elrendezni”, leszámol velük. Közölte, hogy ha nem tartóztatják le, akkor „mindenre támad, ami mellé jön”, bűnözőket fog elpusztítani, illetve a bűnözők családtagjait is fenyegette – nyilatkozta a szóvivő.

A szabadlábon védekező vádlottat a Bajai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja. Az ügyész a bűncselekményt beismerő férfivel szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában