galériával / videóval

2021.10.12. 13:59

Tart még a tűzvizsgálat a kecskeméti halálos lakástűz ügyében

Nemrég halt meg a felesége annak az idős úrnak, aki a vasárnapi, Reile Géza utcai lakástűzben életét vesztette. Elhunyt neje emlékére gyújtotta a mécsest, ami a későbbi lakástüzet okozta – ez terjedt el a közösségi oldalon. A katasztrófavédelem közölte, nem szerencsés feltételezésekbe, találgatásokba bocsátkozni, még tart a tűzvizsgálat.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Mint arról beszámoltunk, vasárnap dél körül tűz ütött ki egy Reile Géza utcai kilencedik emeleti lakásban. A katasztrófavédelem közlése szerint a lakás összes szobája égett, és a fölötte lévő lakásban is állt a füst. Néhány percen belül a helyszínre érkeztek a kecskeméti és a kiskunfélegyházi tűzoltók, hat járművel összesen huszonketten, és két vízsugárral megkezdték az oltást: az utca felől, kosárból, és az ajtót betörve bejutottak a kilencedik emeleti lakásba. A nappaliban egy holttestet találtak, két kutyát ki tudtak menteni. A tűz miatt a házból 44 lakónak kellett elhagynia az otthonát.

A helyszínen tartózkodóktól még vasárnap megtudtuk, hogy egy idős férfi élt a lakásban, gyakran látták a környéken a kutyáit sétáltatni. Egy hölgy akkor azt is elmondta, hogy a közelmúltban halt meg súlyos betegségben a felesége.

„Mécsest égetett a bácsi, aki a lakástűzben meghalt. Nemrég vesztette el a feleségét” – jelent meg egy poszt hétfőn a Kecskemét múltja és jelene csoportban, a kommentelő azt is hozzátette, hogy a víz az ötödik emeleten állt meg.

Megkerestük a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Kovács Andreát, aki elmondta: az elindult tűzvizsgálat – amely egy hatósági eljárás – határideje hatvan nap, ezalatt vizsgálják meg a baleset összes körülményét. Hangsúlyozta, a vizsgálat lezárultáig nem szerencsés feltételezésekbe, találgatásokba bocsátkozni.

A tűz és az oltás miatti beázás a kiégett lakás alatti és fölötti lakásokban is okozott kárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában