Vádemelés

2021.10.27. 09:04

Menekülni próbált az embercsempész, de Drágszél közelében a sárban elakadt

A Kalocsai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy szír férfi ellen, aki 2021 februárjában hat szír bevándorlót akart Nyugat-Európába szállítani. A rendőrök elől menekülő embercsempész autója Drágszél közelében azonban elakadt a sárban, így az egyenruhások elfogták.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a szír férfi 2021. február 10-én délelőtt a szerb-magyar határ közelében hat illegális bevándorlót vett fel egy szerb honosságú, ismeretlen személy tulajdonát képező személyautóba, majd elkezdte őket Nyugat-Európa felé szállítani.

A szállítás során Miske belterületén a Készenléti Rendőrség járőrei felfigyeltek a csempészautóra és meg akarták állítani, de a vádlott a rendőri karjelzésnek, majd a hang- és fényjelzésnek nem tett eleget. Menekülni kezdett a rendőrök elől, de a Miskéről Kalocsára vezető 5312-es úton, Drágszél puszta térségében lehajtott egy betonozott útra. Itt egy idő után a betonút melletti füves területre hajtott és a felázott területen a gépkocsi elakadt.

Az egyenruhások az embercsempészt és a hat szír migránst elfogták. A vádlott és a szállított migránsok illegálisan tartózkodtak Magyarország területén. A rendőrök a vádlottat őrizetbe vették, a bíróság pedig letartóztatta.

A járási ügyészség a vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben. Az ügyész indítványozta azt is, hogy a lefoglalt csempészjármű az állam tulajdonába kerüljön. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában