kecel

2021.10.08. 08:59

Lekapcsolták a villanyórát, majd vascsővel és viperával támadtak a rablók

A Kiskőrösi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik januárban egy éjjel otthonában törtek rá egy keceli házaspárra, majd vascsővel és viperával bántalmazták őket. Áldozataik ellenállása miatt azonban végül értékek nélkül távoztak.

Hraskó István

Forrás: ugyeszseg.hu

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a két férfi 2021. január 29-én éjjel 2 óra körül, arcukon sapkából kialakított maszkkal mentek a sértettek keceli házához. Egyikük lekapcsolta a villanyórát, majd a kopogásra felfigyelő és ajtót nyitó férfit a ruhájánál fogva megragadta és ököllel megütötte. Ezután bementek a házba és a férfit megtámadó vádlott egy hosszú vascsővel a kezében az álmából felriadó nőtől aranyat és pénzt követelt. Az asszony segítségért kiáltott, de férje nem tudott odamenni hozzá, mert a két rabló rátámadt,

vascsővel és viperával ütötték, amitől a férfi beesett a fürdőszobába.

Ezután mindkét támadó visszament a hálószobában fekvő nőhöz, aki védekezésképpen rátámadt egyikükre és letépte arcáról a maszkot. Ő ekkor a kezében lévő vipera lendítésével előbb összetörte a csillárt, majd az asszony térdére, hátára, végül az ágyra ütött.

Fotó: ugyeszseg.hu

A csörömpölésre a másik vádlottal a szomszéd szobában dulakodó férj a feleség támadójára rontott. A sértettek védekezése miatt végül a rablók meghátráltak és anélkül távoztak, hogy bármit elvittek volna. A sértettek a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló horzsolásos, repesztett sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével és minősített magánlaksértés bűntettével vádolja, ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlottak ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában