borota

2021.10.06. 11:21

Fejenként másfél millió forintot fizettek volna a szír migránsok az embercsempészeknek

A Kiskunhalasi Járásbíróság előkészítő ülésen 2 év 2 hónap börtönre és 4 év 4 hónap kiutasításra ítélt három román férfit, akikkel szemben embercsempészés kísérlete miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a három román férfi január 2-án megkísérelt segíteni 26, Szerbiából Magyarországra szökött migránsnak abban, hogy Ausztriába jussanak. A vádlottak egy felvezető autóval és egy tehergépkocsival Romániából Magyarországra utaztak, majd Borota külterületén vették fel a határsértőket. A tehergépkocsi azonban a vizes talajon elakadt, amit a migránsok megpróbáltak kitolni, de ez nem sikerült. Mindezt egy arra járó szemtanú videóra vette, a szírek és a tehergépkocsi sofőrje pedig elmenekültek. A sofőrt társai felvették az autóba, de a rendőrök az inárcsi pihenőhelyen elfogták mindhárom románt és később a szír csoportot is. A migránsok a sikeres szállításért személyenként 4500 eurót – több mint másfél millió forintot – helyeztek letétbe. Az ítélet nem jogerős.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában