kecskemét

2021.09.06. 14:54

Szabálytalanul kelt át a zebrán a kerékpáros, a rendőrök megbüntették

Hétfő délután egy kerékpáros szabálytalanul kelt át a zebrán Kecskeméten, emiatt egy autóval összeütközött, szerencsére senki nem sérült meg a balesetben.

Várkonyi Rozália

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Hétfő délután Kecskeméten az Arany János Általános Iskola előtti gyalogos átkelőn egy kerékpárost elütött egy autó. Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a baon.hu-nak elmondta, hogy a kerékpáros a biciklit nem tolta, hanem hajtva vagyis szabálytalanul kelt át a zebrán.

Úgy tudjuk, hogy a bicikli kerekének ment neki az autó, emiatt a kerékpáros elesett, de szerencsére nem sérült meg.

A rendőrök bírságot szabtak ki a szabálytalanul közlekedő kerékpárosra.

A rendőrök fokozottan felhívják a figyelmet, hogy minden sofőr, aki a közlekedésben részt vesz, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal, és olyan sebességgel közelítse meg, hogy adott esetben elsőbbségadási kötelezettségének maradéktalanul eleget tudjon tenni.

Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen – a KRESZ utasításának megfelelően – a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni.

A zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában