kiskunmajsa

2021.09.29. 08:54

Nincs kamera, nincs kockázat! – betörésre biztatta a tizenhat éves fiút

Kiskorú veszélyeztetése és lopás miatt emeltek vádat egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben, aki a vád szerint előbb egymaga tört be egy kiskunmajsai házba, majd 16 éves ismerősét és annak barátját beszélte rá erre.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a vádlott röviddel azután, hogy egy korábbi börtönbüntetésből szabadult, 2020 februárjában egy kerítésen át bemászott egy kiskunmajsai ingatlanba, majd onnan a drótkerítésen át továbbmászott a szomszédba, a sértett udvarába. Ott a melléképület ablakát benyomta és az épületből telefont, valamint kéziszerszámokat vitt el 140 ezer forint értékben.

Ezután a férfi a 16 éves ismerősének és egy barátjának beszámolt a lopásról. Részletesen kioktatta őket a helyszín megközelítéséről, a házba történő biztonságos bejutásról, az itt található értékekről. Állítása szerint onnan kockázatmentesen bármit el tudnak lopni, nem fognak lelepleződni, mert az ingatlan lakatlan és sem kamera, sem riasztórendszer nincs felszerelve.

Sazavi meggyőzték a fiatalkorút és társát, aki úgy döntöttek, ők is betörnek a sértetthez. Ugyancsak a szomszédos telephely felől akarták megközelíteni a házat, azonban a biztonsági őr megzavarta őket és elmenekültek. Végül mindhárman lebuktak.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a többszörös, különös visszaeső férfit a lopás mellett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában