galériával

2021.09.09. 15:21

Kétezer körbála égett Újsolton, mintegy 16 millió forint a kár

Hatalmas a kár, nyolcszáz birka téli takarmánya veszett oda a tűzben egy Újsolt melletti tanyán.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Információink szerint körülbelül kétezer bála kapott lángra egy Újsolt melletti birtokon, ahol a tanyán az épületek és a többi takarmány is veszélyben volt. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

A tűz oltását a szabadszállási önkormányzati, a solti és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók kezdték meg négy gépjárműfecskendővel, de a helyszínre riasztották a paksi hivatásos tűzoltókat is. A tűzoltók munkáját két munkagép is segítette, amivel körbeszántották a tűzzel érintett területet, hogy a lángok ne terjedjenek tovább a száraz avaron.

Fotó: Pozsgai Ákos

Jelenleg a tűzoltóegységek többsége már visszavonult az állomáshelyére, egy vízsugárral a helyszínen maradtak a solti hivatásos tűzoltók, akik az utómunkálatokat végzik.

A tanyatulajdonos elmondása szerint nyolcszáz birka téli takarmánya vált a tűz martalékává, az anyagi kár mintegy tizenhatmillió forintra tehető. Egyelőre nem tudja, honnan lesz téli betevő az állatoknak – panaszolta a gazda, aki hosszú évek óta foglalkozik állattartással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában