vádemelés

2021.09.02. 10:20

Késsel fenyegetőző rabló támadt az idős izsáki asszonyra

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki idén áprilisban Izsákon maszkot viselve és egy késsel felfegyverkezve betört egy idős asszonyhoz, és pénzt követelt tőle.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a vádlott április 19-én hajnalban ment el az izsáki házhoz. A bejárati ajtó üvegét betörte és a nyíláson át benyúlva a kulccsal kinyitotta az ajtót.

Felkapcsolta a villanyt és a szekrények ajtajait és fiókjait kihúzva pénz után kutatott, de nem talált. A házban egy 78 éves asszony élt egyedül, aki a szobájában aludt. A maszkot viselő férfi a kést a sértett felé tartva felébresztette az idős asszonyt és a pénztárcáját követelte tőle.

A sértett megijedt, és mondta a rablónak, hogy a tárcája az összes pénzével a konyhában van. Felkelt az ágyból, majd a konyhában elővette a pénztárcáját, kivett egy tízezrest, amit a vádlott elvett tőle, de kevesellte a zsákmányt és tovább követelőzött. Ekkor az asszony közölte, hogy ha megöli, akkor sem tud több pénzt adni.

A rabló a kést továbbra is a sértettre szegezve kikapta a nő kezéből a tárcát és kiöntötte, majd eltette az aprót, 2 ezer forintot, majd hamarosan elment.

A kiskőrösi rendőrök még aznap elfogták.

A letartóztatásban lévő, büntetett vádlottat a Kiskőrösi Járási Ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettén kívül magánlaksértés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházat indítványoz neki, bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában