bűnügy

2021.09.04. 16:03

Embercsempészt fogtak a rendőrök Dusnok közelében

Dusnok közelében fogták el azt a bolgár férfit, aki 6 illegális migránst szállított.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei egy gépjárművet ellenőriztek az M9-es autóúton szombaton 14 óra 25 perckor – írja a police.hu.

A gépkocsit egy bolgár férfi vezette, rajta kívül a járműben 6 – magukat szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállítják a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik