Katasztrófavédelem

2021.08.02. 10:30

Több települést is letarolt a vihar Bács-Kiskun megyében

Nyolcvan esetben riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskun megyében a vihar miatt. A hatalmas szél fákat döntött parkoló autókra és épületekre.

baon.hu

a_20210801_viharkarok_tompa_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

Végigsöpört a hőséget lezáró vihar vasárnap az országon, kidőlt fákat, leszakított ágakat, megrongált tetőket, villám sújtotta kéményeket hagyva maga után.

A Bács-Kiskun megye területén átvonuló viharral kapcsolatban csaknem nyolcvan esetben avatkoztak be a tűzoltók vasárnap késő estig – tájékoztatott a katasztrófavédelem honlapján. A szél a megye több pontján fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, épületekre dőltek. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, folyamatosan számolták fel a károkat, egyik helyről a másikra haladva.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap kétszer is lecsapott a vihar Tompán. A kora délutáni órákban az alig negyedórás zivatarban egy rendőrautó is összetört, mert faág szakadt rá. De, ami néhány órával később következett, arra sokan nem gondoltak volna. A késő délutáni órákban egy dél-nyugat felől érkező zivatarlánc valósággal letarolta a fél települést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában