bűnügyek

2021.08.12. 11:07

Tíz ittas vezető állt bíróság elé Kalocsán

Gyorsított eljárásban összesen tíz férfit állított bíróság elé szerdán a Kalocsai Járási Ügyészség. Mindannyian ittasan vezettek idén nyáron.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a bíróság elé állított tíz férfi idén júniusban és júliusban ittasan vezetett valamilyen gépjárművet Kalocsán, Solton, vagy a környező településeken. A tetten ért vádlottak közül egy férfinek nem volt vezetői engedélye, a többiektől a helyszínen elvették a jogosítványukat vagy később leadták az okmányirodában.

A vádlottak közül hárman segédmotorkerékpárt vezettek, közülük ketten balesetet is szenvedtek, elestek a motorokkal. Az egyikük könnyebb sérüléseket, a másik, nagyon részeg vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Egy férfi teherautó volánja mögé ült ittasan, míg hat vádlottat személyautóban értek tetten. Egyikük balesetet okozott: nekihajtott az előtte forgalmi okból lassító autó hátuljának, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottakat gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A Kalocsai Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki és velük szemben pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki.

A pénzbüntetés legmagasabb összege 200 ezer forint, míg a leghosszabb eltiltás 1 év 4 hónap volt.

Kilenc vádlott esetében az ítélet jogerőre emelkedett, egy ittas vezető ügyében az ügyész súlyosabb büntetésért fellebbezett.

Dr. Schmidt Gábor kiemelte: Kalocsai Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas vezetők elleni határozott fellépésre.

Borítóképünk ilusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában