Vádemelés

2021.08.13. 17:27

Fiatalkorúnak is árult herbált egy Baja környéki drogkereskedő

A Bajai Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 tavaszán és nyarán Baján és környékén herbál nevű designer drogot árult egy 18 év alatti fiúnak és másik két férfinak.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: illusztráció

A vádirat szerint a drogkereskedő férfi 2020 tavaszán és nyarán Baján és egy környező községben rendszeresen árult az ismerőseinek herbál fantázianevű designer drogot.

A vádlott az egyik, általa is tudottan 18 év alatti kuncsaftjának tavaly április eleje és tavaly június közepe között 2-3 naponta, átlagosan napi 1-1 gramm herbált adott el, grammonként legalább ezer forintért. A vádlott így legalább 75 ezer forinttal gazdagodott.

A vádlott ezen kívül egy bajai fiatalembernek is rendszeresen adott el herbált tavaly április közepe és tavaly július közepe között, grammonként ezerötszáz forintért. Ettől a vevőtől a vádlott összesen legalább 450 ezer forintot kapott a drogért.

A drogkereskedőnek volt egy harmadik kuncsaftja is, aki 2020 nyarán a bajai autóbusz pályaudvaron vett egyszer ötezer forintért herbált a vádlottól. A vádlott által összesen eladott drog hatóanyag tartalma nem haladta meg a csekély mennyiség felső határát.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség új pszichokatív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában