bács-kiskun

2021.07.19. 19:20

Továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom

A Nébih hétfői közleményéből kiderült, hogy változatlanul érvényben marad a fokozottan tűzveszélyes időszak minősítés többek között Bács-Kiskun megyében is.

baon.hu

Bács-Kiskun megyében továbbra is tilos a tűzgyújtás a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint 200 méteres körzetükben, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút- és közútmenti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. Erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.

A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig gondoskodni kell a biztonságos eloltásáról. Fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet. A tűz őrzéséről és eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a erdotuz.hu és a katasztrofavedelem.hu honlapon lehet tájékozódni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik