kecskemét

2021.07.22. 07:00

Embercsempészek kerültek rács mögé

A járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 36 éves és egy 42 éves algériai férfi letartóztatását, akiket embercsempészéssel, valamint az előbbit kábítószer-birtoklással, míg utóbbit közokirat-hamisítással is gyanúsítanak.

baon.hu

Forrás: illusztráció: police.hu

A férfiak megbízták egy társukat azzal, hogy az általuk adott instrukciók alapján január 24-e és június 29-e között egy bérelt autóval a szerb–magyar határtól szállítson az osztrák–magyar határhoz migránsokat. A 42 éves férfi gyanúsítható azzal is, hogy hamis személyazonosító okmányt adott át a rendőröknek a július 8-i intézkedés során, míg a 36 éves algériai férfi gépkocsijából marihuánát foglalt le a hatóság.

A járásbíróság a gyanúsítottak letartóztatását a jelenlét biztosítása, a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsításának, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el. A bíróság döntését az ügyészség és az egyik gyanúsított tudomásul vette, míg a védője, valamint a társa és annak védője fellebbezést jelentett be, amelyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában