lajosmizse

2021.06.17. 15:47

Schanda Tamás: 2,5 milliós bírság a súlyosan balesetveszélyes gépszörnyre!

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese Facebook oldalán tett közzé egy bejelentést.

baon.hu

Forrás: Schanda Tamás

Fotó: Facebook

Mint írja, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban működő Nemzeti Közlekedési Hatóság közúti ellenőrei az M0 körgyűrűn vették észre a fotókon található járműhalmot, amelyet az M5-ös autópálya lajosmizsei pihenőhelyére tereltek ki.

A Svédországból indult kolosszus afgán üzemeltetői a biztonságos szállításra alkalmas felépítményt eltávolítva két teherautót pakoltak egy biciklivel megfejelve egy harmadikra.

A bejelentésből kiderül, hogy az ingatag rakományt hevenyészetten rögzítették, a járművezetőnek pedig sem munkaszerződése, sem fuvarengedélye nem volt.

A horrorisztikus jelenség több mint 30 százalékos túlsúllyal közlekedett.

A hatósági szakemberek nem engedték tovább haladni a sofőrt, rá azonban a sokszoros szabálysértés miatt több mint 600 ezer, a szállítóra közel 2 millió forint bírságot szabtak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában