kék hírek

2021.06.26. 10:20

Lajosmizsén folytatódott a Police Coffee

Az országos bűnmegelőzési program következő állomása Lajosmizsén volt.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakelőadói, Pestiné Zélity Brigitta c. r. őrnagy és Tanács László c. r. őrnagy június 24-én Lajosmizsén, a piacon várták az érdeklődőket a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által Police Coffee néven indított országos bűnmegelőzési programmal – olvasható a rendőrség honlapján.

A kitelepülés helyszínén kötetlen beszélgetés formájában, egy csésze kávé mellett adtak preventív tanácsokat, valamint válaszoltak a lakosságot leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési és közbiztonsági kérdésekre.

A kánikulai meleg ellenére sok idős állampolgár – összességében közel félszáz ember – érdeklődött, és szerzett ismereteket vagyonvédelmi témakörben.

A bűnmegelőzési szakemberek e témákra vonatkozó tanácsai:

– Vásárláskor ne tegye tárcáját a bevásárlókocsiba, kosárba, illetve könnyen elérhető helyre, mert ezzel növeli a tolvajok esélyeit!

– Otthonában az ajtókat minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik a lakásból!

– Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!

– Ne tartson otthonában nagyobb összegű készpénzt, vagy azt – a nagyobb értékű ékszerekkel elzárva – széfben helyezze el!

– Ha ismeretlen hivatalos ügyintézésre hivatkozva érkezik otthonába, kérje el az igazolványát! Ha teheti, hívja át a szomszédot, és szükség esetén kérjen segítséget!

– Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízásából kéri azt!

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában