Vádemelés

2021.06.07. 11:48

Egy sükösdi férfi az udvarán roncsokat tárolt és bontott

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség egy sükösdi férfi ellen, aki az udvarán veszélyes hulladék keletkezésével is járó módon roncsautókat tárolt és bontott – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A tájékoztatás szerint a bontás olyan hulladékkezelési tevékenység, amely nemcsak a jármű alkatrészekre történő szétszedését, hanem az újrahasznosításra előkészítését, valamint aprítását, darabolását, zúzását is magába foglalja. A férfi a járművek tárolásához és bontásához szükséges képesítéssel és engedéllyel azonban nem rendelkezett.

A bontásból származó egyes anyagok – mint az akkumulátorok, üzemanyagok, fékfolyadékok – ráadásul veszélyes hulladéknak minősülnek.

Az ügyészség az udvarán negyven roncsautót tároló és bontó férfit veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésével vádolja, ezért ellene – tárgyalás mellőzésével – próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A szabadlábon lévő férfi ügyében a Bajai Járásbíróság dönt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában