galériával

2021.05.03. 17:41

Több tízmilliós lehet a kár, tűzvizsgálók dolgoznak a majsai Spar áruházban

Mint ahogy arról hírportálunk is beszámolt, vasárnap este hatalmas tűz keletkezett a kiskunmajsai Spar áruház raktárában. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek az eladó térbe, az anyagi kár azonban így is jelentős. Információink szerint az üzlet kénytelen hetekre bezárni, mert több helyen beszakadt a mennyezet.

Pozsgai Ákos

Vasárnap este csaptak fel a lángok a majsai Spar áruház több mint 900 négyzetméteres épületének raktárában a Csontos Károly utcában. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók mellett, Kiskunfélegyházáról, Kiskunhalasról, Kistelekről és Rúzsáról vezényeltek tűzoltókat a helyszínre, ahol tizenegy tűzoltókocsival, köztük egy emelőkosaras speciális járművel több mint negyven tűzoltó vette fel a harcot a lángokkal a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem központi műveleti szolgálatának irányításával.

A tűzoltóknak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az eladótérre

– közölte vasárnap éjjel a helyszínen újságírókkal Kovács Andrea százados, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, aki elmondta, hogy sem a tűzben, sem az oltási munkálatok során nem sérült meg senki.

Hétfő délelőtt a Katasztrófavédelem tűzvizsgálói, az áramszolgáltató szakemberei, valamint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. képviselői vizsgálódtak a helyszínen, igyekeztek felderíteni a tűz keletkezésének okát. Az áruházat szalaggal, majd drótkerítéssel kerítették körbe az omlásveszély miatt, a kordon mögé belépni tilos. Nem üzemel az áruház bejárata mellett lévő bankautomata sem, amely szintén a lekerített területen van.

Az utcáról is jól látható, hogy a tűz hatalmas pusztítást végzett az áruház raktárában.

Vasárnap éjjel a szomszédos épületben lakó családoknak el kellett hagyniuk az otthonukat, mert félő volt, hogy a lángok átterjednek a közeli épületekre is.

A helyszínen egy névtelenül nyilatkozó szakember hírportálunknak elmondta, hogy a raktártér és a szomszédos épület közé épített tűzfalnak sikerült megfognia a lángokat.

Nem hivatalos információink szerint a tűz miatt több tízmillió forint kár keletkezett az épületben, az áruraktár felett több helyen is beszakadt a mennyezet.

Úgy tudjuk, hogy a helyreállítási és felújítási munkálatok miatt több hétre is zárva tarthat az áruház.

Korábban, április elején Szentendrén, a Dunakanyar körúton lévő Spar áruház gyulladt ki és égett le teljesen. A tűz az épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd tovább terjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. hivatalos közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy a tűz a 950 négyzetméteres áruház raktárából indult ki este 9 és 10 óra között. Azt írják: „A tűz oka egyelőre nem ismert, pontos választ a tűzoltósági vizsgálat adhat majd erre a kérdésre. Az áruház ezen a napon délután 3 órakor zárt be, így az épületben nem tartózkodott senki szerencsére. Az üzlet dolgozói létszáma 23 fő, akiknek természetesen ajánlunk munkát a mai napon. Az eset kapcsán keletkezett anyagi kár jelentős, de pontos mértéke még nem megállapítható.” – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában