bűnügy

2021.05.11. 09:17

Letartóztatásban marad a barátnőjét futtató kecskeméti férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását az ügyben.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a kecskeméti elkövetőnek az ügyében, akivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, a sértettel fennálló egyéb befolyási viszonnyal visszaélve, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

Mint írják, az elkövetés idején 18 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2015 és 2016-ban szexuális kizsákmányolás érdekében a 20 éves barátnőjét – kihasználva annak anyagi biztonság és családi kötődés hiányában fennálló kiszolgáltatott helyzetét – gyakran erőszakkal, rendszeres haszonszerzésre törekedve arra kényszerítette, hogy napi rendszerességgel tiltott prostitúciós tevékenységet folytasson Kecskemét területén. A vádlott a szexuális cselekményekből származó bevételt a barátnőjétől teljes egészében elvette.

A vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mert a törvény a vád szerinti bűncselekményre 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi

lehetővé, ezért tartani kell szökésének, elrejtőzésének veszélyétől, továbbá feltehető, hogy a vádlott volt barátnőjének megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az elsőfokú bíróság határozatával szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett fellebbezéseket alaptalannak ítélte.

A kényszerintézkedés tárgyában a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni, míg a terhelt büntetőjogi felelőssége kérdésében a Kecskeméti Törvényszéken folyik a bizonyítási eljárás.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában