Kiskőrös

2021.05.07. 08:53

Légpuskával fél szemére megvakította a szomszéd kutyáját

Állatkínzás bűntette miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2020 augusztusában egy Kiskőrös környéki községben légpuskával meglőtte a szomszédja kutyáját. Az eb a fél szemére megvakult.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlott és a szomszédja rossz viszonyban voltak, ez lehetett az oka, hogy a vádlott tavaly augusztusban egy reggel magához vette a légpuskáját és a saját udvaráról konkrét indok nélkül egyszer meglőtte a szomszéd kutyáját.

– A lövedék az állat bal szemgolyója mellé hatolt, ahol a környező szöveteket roncsolta. Emiatt a kutya erre a szemére megvakult, maradandó egészségkárosodást szenvedett. A lövés erős fájdalmat is okozott a kutyának, így az állatkínzás különös szenvedéssel járt – nyilatkozta a szóvivő.

A szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben, egyben javasolják, hogy a légpuskáját is kobozzák el. Az ügyet a Kiskőrösi Járásbíróság fogja tárgyalni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában