vádemelés

2021.05.13. 10:38

Közel fél tonna vörösrezet loptak el a kalocsai plébánia udvaráról

Vádat emeltek két férfi ellen, akik a kalocsai plébánia udvaráról 400 kilogramm vörösréz tetőlemez darabot, egy családi házból pedig bronzszobrot loptak el. Több autó feltörése és egy alvó ember kifosztása is a számlájukra írható.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a két büntetett előéletű férfi tavaly nyáron sorozatlopásokból élt. Július 25-re virradóra a kalocsai plébánia bekerített udvarából összesen 400 kilogramm vörösréz tetődarabot loptak el, az egyház 320 ezer forint összegű kára nem térült meg.

Néhány héttel később – kihasználva a lakók huzamosabb távollétét egy családi ház bekerített udvarából egy női aktot ábrázoló bronzszobrot vittek el.

A sorozattolvajok attól sem riadtak vissza, hogy egy nyári este a nyitva felejtett családi házba bemenve, a hálószobában alvó áldozatuk közvetlen közeléből, a párnáról vigyék el a mobiltelefonját. A sorozattolvajok számlájára írható ezen kívül több autófeltörés is, amikor horgászbotoktól a sebességváltóig mindent vittek, ami mozdítható volt.

A kalocsai rendőrök a nyomozás során a bronzszobrot, mobiltelefont, valamint a horgászbotokat lefoglalták és visszaadták a sértetteknek.

A Kalocsai Járási Ügyészség a vádlottakat többrendbeli nemesfémre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással és kifosztással vádolja, ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság kötelezze őket a sértetteknek okozott kár megtérítésére is. Mindkét fogva lévő férfi ügyében a Kalocsai Járásbírósághoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában