kék hírek

2021.05.24. 07:43

Elfogták a késes rablót, aki egy idős nőhöz tört be Kiskőrösön

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozói pár óra alatt elfogták azt a késes rablót, aki egy idős nőt fosztott ki otthonában. Az elkövető nyomára Joker vezetett, a kiskőrösi zsaruk kabalakutyává fogadták.

baon.hu

Joker kutya már több nyomozásban bizonyított

Forrás: police.hu

Fotó: Francz Ilona

Hajnali órákban érkezett a bejelentés, hogy egy ismeretlen elkövető betört egy idős nő házába, felébresztette, majd késsel a kezében pénzt követelt tőle. Az idős nő 10 ezer forintot adott át a rablónak, aki kevesellte az összeget, így a megfélemlített asszony odaadta a pénztárcájában található összes aprópénzt is, amelynek összege 2000 forint volt – mondta el Frank Gábor százados, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság kiemelt fővizsgálója.

A bejelentést követően azonnal megkezdték a nyomozást, tanúkat hallgattak ki, bizonyítékokat gyűjtöttek. A támadást elszenvedett nő nagyon jó személyleírást adott az elkövetőről, annak ellenére, hogy a férfi maszkban volt.

A nyomozás során kiderült, hogy a rabló a bejárati ajtó ablakát puszta kézzel törte be, ott vérnyomokat is találtak, ezért arra következtettek, hogy a tettes megsérülhetett.

A bizonyítékok arra utaltak, hogy az elkövető helyi lakos lehet, ezért bevonták a nyomozásba a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályáról Polyák Zsolt törzszászlóst, Joker nevű kutyájával.

A belga juhászkutya már több hasonló esetben is kiválóan bizonyított. Most is szinte azonnal szagot fogott, és az elkövetés helyétől kb. 700 méterre lévő ingatlanhoz vezetett.

A házban megtaláltuk a gyanúsított ruháit, amiket a bűncselekmény idején viselt – tette hozzá Frank Gábor százados.

A rendőrök ezután megkezdték a rabló felkutatását, majd a nyomozói munkának köszönhetően a délutáni órákban elfogták R. Richárdot. A kézfején sérülés volt, amit valószínűleg a betöréskor szerezhetett. Gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A bíróság elrendelte R. Richárd letartóztatását.

Joker kutya már több nyomozásban bizonyított
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában