Kecskemét

2021.05.26. 09:10

El akarta terelni a gyanút a gyilkossággal vádolt élettársáról

Hamis vád bűntette miatt emeltek vádat egy petőfiszállási nő ellen, aki két hamis beadványt is írt a Kecskeméti Járásbíróságnak, hogy mentse gyilkossággal vádolt, előzetesben ülő élettársát.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a büntetlen előéletű nő öt-hat éven át élettársa volt annak a petőfiszállási férfinak, akit 2019. január 4-én letartóztattak azzal a gyanúval, hogy szilveszter éjjelén halálra verte és hagyta kihűlni a súlyosan ittas ivócimboráját. J. Árpád Istvánt végül különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés vádjával állította bíróság elé a megyei főügyészség.

Bűntársa a szomszédja volt, aki bár látta a bántalmazást, nem tett semmit, nem értesítette sem a rendőrséget, sem a mentőket.

A most megvádolt nő, J. Árpád élettársa megpróbálta a rendőrséget és a bíróságot is félrevezetni, hogy párja szabadlábra kerüljön. Levelet írt a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírójának a szomszéd nevében, mintha a másik férfi a gyilkosság elkövetését magára vállalta volna. A nő a levelet 2019 szeptemberében a petőfiszállási postán adta fel. A hamis vádat tartalmazó levél azonban nem érte el a célját, ugyanis a szomszéd még a nyomozás során tett kihallgatásakor tagadta, hogy az írás tőle származna.

A nő tovább próbálkozott: 2020 márciusában egy másik petőfiszállási férfi nevében egy újabb hamis levelet küldött a nyomozási bírónak. A beadványban a férfi nevében azt írta, hogy szemtanúja volt az emberölésnek, azt nem J. Árpád, hanem a bűntársa, azaz a szomszédja követte el. A férfit azonban kihallgatták tanúként, aki cáfolta ezt.

A koholt bizonyítékok végül nem érték el céljukat: idén februárban J. Árpád Istvánt a Kecskeméti Törvényszék első fokon húsz év fegyházra ítélte. Élettársát a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett hamis vád bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. Perét a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fogja tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában