bűnügyek

2021.04.01. 08:43

Biztos sportfogadási tippeket ígért a tárnoki csaló

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás és személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki mások profilképeivel és nevével visszaélve internetes közösségi oldalakon regisztrált és hirdetéseiben szerencsejátékkal kapcsolatos biztos tippeket ígért jutalék ellenében. 66 áldozatát összesen több mint 2 millió forinttal károsította meg. Erről a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket.

baon.hu

Forrás: shutterstock

A vádirat szerint egy tárnoki férfi 2017 februárjától közel másfél éven keresztül tett közzé hirdetéseket közösségi oldalakon és más internetes felületeken. Ezekben valótlanul online sportfogatással, szerencsejátékkal kapcsolatos biztos tippeket, kedvezményes hitelezést, továbbá mobiltelefonok és játékkonzolok pénz-visszafizetési garanciával történő eladását ígérte – áll a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

Mint megtudtuk, a férfi áldozatai érdeklődésének felkeltése és bizalmának elnyerése érdekében a biztos sportfogadási tippekről szóló hirdetésekben nemcsak a befizetett tőkét garantálta, hanem

100.000 forint után, másfél-két hónap elteltével napi 30-40.000 forint hozamot is ígért.

A vádlott 200-300.000,- Ft-os havi bevétellel kecsegtetett, melyre garanciát vállalt, beleértve a bukásokat is. A vádlott a kicsalt összegek megszerzése ellenére az ígért tippeket nem küldte el, rövidesen pedig elérhetetlenné vált becsapott megrendelői számára.

A vádlott egy tiszakécskei és egy budapesti férfi nevével, valamint a közösségi oldalukon közzétett fényképeikkel visszaélve hamis profilt hozott létre, ami miatt áldozatai a csaló hirdetőt ezzel a két férfival azonosították.

A közleményből kiderül továbbá, hogy a vádlottnak már a hirdetések feladásakor sem állt szándékában a felajánlott szolgáltatások teljesítése, a megrendelt műszaki cikkek leszállítása.

Kizárólagos célja a sértettek pénzének jogtalan megszerzése volt.

Az alkalmanként kicsalt összegeket a férfi felélte. Az ország különböző területein élő, összesen 66 áldozatát több mint 2 millió forinttal károsította meg, abból az eljárás során mintegy 300.000,- Ft térült meg.

Az ügyészség a férfit üzletszerűen elkövetett csalás és személyes adattal visszaélés bűntettével vádolja. A szabadlábon lévő vádlott ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában