KÉK HÍREK

2021.02.01. 12:42

Újabb embercsempészeket fogtak el a megyei rendőrök

A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy budapesti nő, valamint egy szerb férfi ellen indítottak büntetőeljárást.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársa január 31-én 12 óra 30 perckor Baja térségében, az 55-ös számú főúton igazoltatott egy taxit. A járműben – a 46 éves magyar sofőrön kívül – három külföldi utazott, illetve a környéken végzett terepkutatás során a rendőrök további négy határsértőt találtak. A kizárólag férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen lépték át az államhatárt. A gyanú szerint a Volkswagen Caddyt vezető nő a külföldieket Nyugat-Európába akarta csempészni.

Néhány órával később bejelentés érkezett a rendőrségre, mely szerint Bácsalmáson egy járműből külföldiek szálltak ki. A helyi rendőrőrs egyenruhásai intézkedés alá vonták a szóban forgó autót, illetve annak közelében feltartóztattak négy illegális migránst. A gyanú szerint a szerb sofőr a határsértőket át akarta csempészni az országon.

A rendőrök a járművek sofőrjei ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A budapesti illetőségű nő jelenleg szabadlábon védekezhet, míg a szerb férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A feltartóztatott külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így meghallgatásukat követően a rendőrök mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában