kegyetlen

2021.02.03. 07:47

Letartóztatták az élettársát brutálisan bántalmazó nagykőrösi férfit

A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte annak a nagykőrösi férfinek a letartóztatását, aki brutális módon bántalmazta élettársát, majd tettét úgy próbálta leplezni, hogy rablótámadásnak akarta beállítani a történteket.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

Mint arról beszámoltunk: rablótámadásnak akarta beállítani élettársa bántalmazását az a férfi, aki megkötözte, majd válogatott módon bántalmazta az asszonyt. Ellene aljas indokból vagy célból, védekezésre képtelen személy sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt a Nagykőrösi Rendőrkapitányság nyomoz, a bíróság pedig a legsúlyosabb kényszerintézkedést rendelte el vele szemben.

A Budapest Környéki Törvényszék közleményéből kiderül, hogy a gyanúsított és a sértett 8 éve élettársak,

két gyermekük született, akiket a gyámhivatal nevelőszülőknél helyezett el.

Emiatt, illetve a férfi féltékenysége miatt a pár kapcsolata megromlott. Idén januárban az asszony néhány hétre külön költözött, majd visszatért az élettársához. Január 28-án érkezett meg a férfihez, aki dühösen fogadta és egy poharat dobott a nő fejéhez. Később bezárta a lakást és egy kalapáccsal többször megütötte az asszonyt, aki emiatt a földre esett. Ekkor a gyanúsított azt követelte az asszonytól, árulja el, kivel csalta meg, majd fenyegetni kezdte.

Bár a sértett könyörgött, hogy ne bántsa, a férfi először leszaggatta a nő ruháit, megkötözte és kalapáccsal ismét megütötte. Nem sokkal később a gyanúsított egy késsel többször megvágta a sértettet, akit még órákon át megkötözve tartott, miközben lelkileg és fizikailag is bántalmazta.

Miután a sértett a vérveszteségtől többször elájult a gyanúsított kórházba kísérte, azonban ezt csak azzal a feltétellel tette meg, ha a nő azt állítja, hogy rablók okozták a sérüléseit.

Tekintettel az ügy érintettjei között fennálló kapcsolatra, illetve arra, hogy a sértettel közös lakásban él, a gyanúsítottal szemben szabadlábon hagyása esetén fennáll a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének a veszélye, ezért az ügyészi indítvány szerint letartóztatása indokolt – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. március 2-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezett ellene. A terhelt védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki öt munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.baon.hu/bulvar-celeb/hazai-bulvar-celeb/vernyomok-buktattak-le-a-brutalis-nagykorosi-ferfit-alig-volt-olyan-pontja-a-lakasnak-ahol-ne-talaltak-volna-3586699/

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában