Kiskunfélegyháza

2021.01.14. 08:50

Nagy balhé és majdnem verekedés is lett a munkabérvitából

Egy kiskunfélegyházi cég öt alkalmazottja felháborodott azon, hogy nem kapták meg a szerintük nekik járó bért, és törni-zúzni kezdtek a telephelyen. Volt főnökük a helyszínre érkezve megrúgta az egyiküket, majd jöttek a rendőrök. A tavaly januári ügyben most emelt vádat a megyei főügyészség.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügynek hat férfi vádlottja van, öten a kiskunfélegyházi cégnél dolgoztak, a hatodik pedig a munkaadójuk volt.

Az öt alkalmazott tavaly január 6-án felmondott. Úgy gondolták, hogy nem kapták meg a nekik járó fizetést, hanem csak jóval kevesebbet. Emiatt másnap dél körül elmentek a céghez és a telephely előtt elkezdték követelni a szerintük elmaradt munkabért, majd összevitatkoztak az egyik irodai alkalmazottal, akit trágárul szidtak és meg is fenyegettek, autóját pedig megrugdosták és egy vascsővel megrongálták. Pénzt azonban ekkor sem kaptak.

Az egyik felmondott dolgozó a telephely irodájában egy másik alkalmazottal került szóbeli összetűzésbe, a vita hevében a kezével belevágott egy nyomtatóba, kifelé jövet pedig letörte az irodai munkatárs kocsijának visszapillantó tükrét.

Jött a hatodik vádlott, a főnök is, közte és öt korábbi munkatársa ugyancsak vita alakult ki, ez azonban eldurvult, a volt munkáltató és nyomtatórongáló vádlott egymást szidta, a főnök végül combon rúgta a másikat. Ekkor érkeztek meg a riasztott rendőrök, akik lefogták a munkáltatót és megakadályozták a további verekedést.

Mind a hat vádlott szabadlábon van, az öt dolgozót a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével vádolja, míg a volt munkáltató ellen garázdaság bűntette a vád. Az ügyészség valamennyi vádlottal szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában