Kiskunfélegyháza

2021.01.27. 09:30

Megszerezte áldozata házát egy rontás levételét ígérő csaló

Rontás levételét, áldást és szerencsét ígért idős, hiszékeny áldozatainak egy kiskunfélegyházi nő. Egyik áldozatát arra is sikerült rávennie, hogy a házát írassa a nevére – aztán a szerencsétlen asszonyt kiköltöztette.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

A kiskunfélegyházi nő ellen a napokban emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna helyettes szóvivő elmondta: a nő 2019 őszén ismerkedett meg egy akkor éppen munkanélküli asszonnyal, akivel megállapodott, hogy hetente kétszer takarít majd a lakásán.

– Találkozásaik során a vádlott elkezdte sulykolni, hogy azért mennek rosszul az asszony dolgai, mert rontás van rajta. Egyúttal felajánlotta, hogy „megtisztítja” az ékszereit a rontástól, ezért a sértett odaadta a csalónak az összesen közel félmillió forint értékű arany nyakláncait, gyűrűit, karkötőit, továbbá 400 ezer forint készpénzt. Miután az ígért pozitív változások nem következtek be a sértett életében, megpróbálta a kicsalt ékszereit és a pénzét visszaszerezni, azonban tartott is a vádlottól, aki azzal tartotta folyamatosan nyomás alatt őt, hogy ismeretlen nyelven beszélt körülötte, ezért félt, hogy átkot szór rá – részletezte dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna.

A csaló – kihasználva a takarítónő hiszékenységét és félelmét – tavaly januárban

arra is rávette, hogy a saját és idős édesanyja tulajdonában lévő házat írassa a nevére,

és a berendezési tárgyakról is mondjon le a javára. Megígérte, hogy a sértett az idős szülőjével a házban maradhat. Úgy jutott hozzá a 25 millió forint értékű ingatlanhoz, hogy az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot egyáltalán nem fizette ki, ráadásul amint megszerezte, tovább is értékesítette 15 millió forintért, és korábbi ígérete ellenére kiköltöztette a házból áldozatát.

A csaló nő tavaly júniusban a szomszédságában lakó 73 éves férfira is kivetette a hálóját. Azzal hízelgett neki, hogy nem hiszi el, mennyi idős, olyan jól tartja magát. Elkérte az iratait, majd a figyelmét elterelve megszerezte a személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Ezután a nő egy ismerősét is bevonta a csalásba, aki a lopott igazolványokkal magát a vádlott szomszédjának kiadva, bekötött fejjel, szájmaszkot viselve ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött az idős férfi házára. Ezt a sértettet szerencsére egy jóakarója figyelmeztette, hogy át akarják verni, ezért a hamis ajándékozási szerződés alapján végül nem került sor a tulajdonjog átvezetésére.

A vádlott nő a buszpályaudvaron ismerte meg egy harmadik, 86 éves áldozatát, akit átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével néhány hónap alatt 840 ezer forinttól szabadított meg.

A gyermekeivel rossz viszonyban lévő csaló nőnek amiatt is felelnie kell, mert

a rendőrségen valótlan bejelentéseket tett:

fiát rablás miatt, a lányát és annak élettársát pedig lopás miatt jelentette fel. A kiskunfélegyházi rendőrök által folytatott nyomozások mindkét esetben tisztázták a hozzátartozókat.

A főügyészség a nőt többrendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, továbbá hamis vád bűntettével, közokirattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában